HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Altın Dedektörü Kaç Metrede Tespit Yapabilir

22-09-2021 15:12
Altın Dedektörü Kaç Metrede Tespit Yapabilir

Piyasada altın dedektörü terimi oldukça yaygın bir şekilde kullanılmakta. Fakat, sadece altın dedektörü yoktur. Dedektörlerin genel olarak kullanım amacı metal ve boşluk tespiti yapabilmeleridir. Kısaca, metal dedektörleri tüm metallerin tespitinde kullanılır. Altın dedektörü ile ilgili yazımızı inceleyebilirsiniz. Biz, bu yazımızda metal dedektörlerinin tespit yapabileceği derinlikler hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

 

Metal Dedektörü Derinlik Ölçüsü

Metal arama dedektörü cihazlarının bir hedef tespiti yapabileceği derinlik ölçüsü birçok faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Bunlar;

  • Toprağın Mineral Yapısı
  • Hedefin Boyutu (Çapı)
  • Hedefin Şekli
  • Hedefin Toprak Altında Duruş Şekli
  • Metal Cinsi-İçeriği

Net bir derinlik bilgisi paylaşmak metal dedektör modelleri için maalesef mümkün değildir. Ancak bir fikir oluşması bakımından şu şekilde bir bilgilendirme yapılabilir.

Define dedektörü modelleri, diğer bir adıyla metal dedektörü modelleri, 1 TL büyüklüğündeki bir metali 30-40 cm aralığında tespit edebilir.

Büyük bir hedefi ise, maksimum 100-150 cm aralığında tespit edebilirler.

Derin dedektör modelleri ise, çok büyük bir hedefi maksimum 3-3,5 metrelere kadar tespit sağlar.

Tüm şartların yerine gelmesi durumunda metal dedektörlerinin derinlik ölçüsü maksimum bu mesafelerdir.

Define Dedektörü Derinliğini Etkileyen Faktörler

Derinlik; dedektör markasına, dedektör modeline, dedektör teknolojisine, kullanılan arama başlığına, özellik ve donanımlarına göre değişkenlik gösterirler.En iyi define dedektörü modellerini birçok markanın yetkili distribütörü olan dedektorburada firmasından temin edebilirsiniz.

Daha derinlerden tespit sağlamak istenir ise; yeraltı görüntüleme sistemleri kullanılmalıdır. Ancak yeraltı görüntüleme sistemlerinde metal dedektörlerde olan metal ayrım özelliği olmaz.

Sonuç olarak; cihazların derinlikleri kullanılan dedektör teknolojisine, yazılım ve donanım kalitesine ve dedektör arama başlıklarının büyüklüklerine göre değişkenlik gösterdiğini söylemek yanlış olmaz.

Dedektör Arama Başlık büyüklüğü dedektörün derinliğini etkiler, ancak her türlü hedef tespiti için uygun olmayabilir.

Genel olarak, büyük bir arama başlığı daha fazla derinliğe inebileceği söyleyebilir, ancak daha küçük hedeflerde hassasiyeti kaybedersiniz. Yani küçük hedeflere olan duyarlılıkları azalır.

Daha küçük arama başlıkları ise, yüzeysel aramalar yapılabilir yani daha az derinliğe sahiptirler, ancak daha küçük hedeflere olan duyarlılıkları (hassasiyetleri) daha fazla olması bakımından küçük hedefleri daha derinden tespit edebilirler.

Bu arada Dedektörlerin derinliklerini olumsuz etkileyen en önemli unsur Çevresel faktörlerdir.

Elektrik telleri ve radyo frekansları, cep telefonu trafiği, yağmurla ıslanmış zemin ve hatta gelen bir fırtına gibi hava koşulları da dedektörün derinliğinde önemli rol oynayabilirler.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.