HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

El Dedektörü Kaç Metreden Çeker?

22-11-2021 13:43
El Dedektörü Kaç Metreden Çeker?

 

El dedektörü

 

Piyasada el dedektörü olarak bilinen dedektör çeşidi aslında pinpointer dedektörlerdir. Bu yazımızda el dedektörleri hakkında genel bilgileri sizinle paylaşacağız. Keyifli okumalar dileriz.

 

Pinpointer Dedektör – El dedektörü

El dedektörlerinin genel olarak kullanım amacı hedef merkezleme yapmaktır. Kaya arası gibi dedektör başlıklarının ulaşması zor olan noktalara el dedektörleri ile arama yapmak mümkündür. Ayrıca su geçirmez olan modeller ile su altı kullanım imkanı da vardır. Yani bir dalış dedektörü olarak da kullanılabilir. El dedektörü yani pinpointer dedektör sistemlerinde hassasiyet ayarlayabilme olanağı bulunan modellerde bulunuyor. Hem su geçirmez hem de hassasiyet ayarlayabilme imkanı sunan başlıca modeller;

 

  • Quest – Xpointer Max
  • Nokta makro Pulsedive Pointer
  • Xp mi 6 Pinpointer
  • Garrett pro pointer at
  • Fisher f pulse pinpointer

Şeklinde sıralanabilir. Bu modeller arasında Quest markasının Xpointer max modeli demir içeren – demir içermeyen metaller olacak şekilde ayrım kabiliyetine sahiptir. Hem su geçirmez olup hem de ayrım yapabilen tek el dedektörü modelidir. Ayrıca 5 metreye kadar su basıncına dayanıklıdır. Bu da bir dalış dedektörü olarak kullanım olanağı sunuyor. 5 farklı hassasiyet seçeneği vardır. Nokta makro pulsedive pointer ise 60 metreye kadar su basıncına dayanıklıdır ve 14 cm ile 20 cm boyutlarında değiştirilebilir başlık seçenekleri vardır. Yine 5 farklı seviyede hassasiyet ayarlanabilir. Xp mi 6 pinpointer ise bir başka başarılı el dedektörü modelidir. 6 metreye kadar su basıncına dayanıklılık ve deus, orx modelleri ile bluetooth bağlantı özelliği ekstra bir seçenek sunmaktadır. 3 farklı tespit modu, 3 farklı seviye hassasiyet ayarı bulunur. Garrett pro pointer at modeli ise diğer bir su geçirmez ve hassasiyet ayarlama imkanı sunan pointer modelidir. Fisher f pulse pinpointer 3 farklı seçenekli hassasiyet seviyesi bulunan ve pulse sistem çalışan pointer modelidir. 3 metreye kadar da su basıncına dayanıklıdır.

 

El dedektörü kaç metreden çeker?

 

 

Gelelim bir diğer en çok sorulan konumuza. El dedektörü kaç metreden çeker? sorusu kullanıcıların en çok merak ettiği, model seçimi yaparken en çok düşündüğü bir konudur. İlk başta şunu söylemeliyiz ki bir pointer cihazının tespit derinliği metre cinsinden ölçülebilecek bir seviyede değildir. Henüz öyle bir cihaz ve teknoloji bulunmamaktadır. Pointer dedektörü tespit mesafesi metal dedektörü modellerinde olduğu gibi metal boyutuna göre değiştiğini belirtmeliyiz öncelikle. 1 tl boyutlarındaki bir metali yaklaşık olarak 10 cmlerden büyük bir hedef olması durumunda ise maksimum 35 – 40 cm aralığında tespit yapabilir. Bu metal tespit derinlikleri marka ve modellere göre değişmektedir. Yukarıda belirttiğimiz el dedektörü modellerinin ortalama tespit mesafeleri bunlardır.

pointer tam altın tespit mesafesi

 

 

El dedektörü nereden alınır?

Siz de el dedektörü yani pinpointer dedektör sahibi olmak istiyorsanız, yukarıda belirttiğimiz modellerin üç tanesinin Türkiye distribütörlüğünü yapan diğer iki markanın da yetkili bayiisi olan dedektorburada.com’a bakmanızı öneririz. İnternetten güvenle sipariş verebilir, imkanınız varsa satış ofisini ziyaret ederek cihazların eğitimini de alabilirsiniz. Ayrıca birçok markanın eğitim ve test videolarını da youtube kanalı üzerinden bulabilirsiniz. Umarız okurken keyif almışsınız ve merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilmişsinizdir. Bir sonraki yazımız da yine merak edilen sorulara cevap bulmaya çalışacağız.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.