HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Metal Dedektörü

26-08-2021 15:28
Metal Dedektörü

Metal dedektörü, yer altında saklanmış değerli veya değersiz metallerin tespitinde kullanılan radyo frekansları ile çalışan cihazların genel adıdır. Bir önceki yazımızda buna benzer bir tanım yapmıştık. Bu yazımızda ise metal dedektörü ve metal tespitinde kullanılan cihazların yüzeysel olarak inceleyeceğiz. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

Metal Dedektörü Ve Özellikleri

Metal dedektörü, metal arama dedektörü veya define arama cihazı piyasada kullanılan detektörlere yaygın olarak verilen birkaç isimdendir. Metal dedektörlerini birbirinden ayıran birden fazla kriter vardır. Bunların en belirgini cihazların çalışma teknolojileridir. Pulse induction ( pulse indüksiyon ) ve vlf (Very Low Frequency ) olmak üzere iki farklı metal dedektörü teknolojisi vardır. 

Diğer Define Arama Sistemleri

Define arama için diğer sistemler;

  • Pinpointer dedektör
  • Yeraltı görüntüleme sistemleri
  • Alan tarama cihazları

Yeraltı Görüntüleme Sistemleri, Alan Tarama cihazları ve Pinpointer Dedektör (Hedef Merkezleme) cihazlarının çalışma prensipleri, kullanım alanları ve tespit yetenekleri farklıdır.

Yeraltı Görüntüleme Sistemleri, boşluk ve büyük metal kütleleri (metal ayrım özelliği olmadan-ayrımsız) olarak tespit eder ve ekrana 3 boyutlu renkli bir grafik sunar.

Büyük bir alanda herhangi bir hedef olup olmadığını Alan Tarama Cihazları ile tespit edebilirsiniz.

Pinpointer dedektör ise küçük metallerin yerini tam olarak belirleyen yardımcı cihazlardır.

Amacınıza uygun cihaz seçimi oldukça önemlidir.

 

Metal Dedektör Nasıl Seçilmeli?

Her teknolojinin kullanım alanları farklıdır, ayrıca kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır. Şunu da bilmelisiniz ki her pahalı cihaz, her zaman iyi bir cihaz anlamına gelmemektedir. Öncelikle almayı düşündüğünüz bir cihaz için ayırdığınız bütçe yani para miktarınıza göre modelleri belirlemelisiniz. Hedefinizin tahmini derinlik bilgisi, tahmini çapı, bulunduğu yer, arama yapacağınız yerin arazi yapısı, hedefin ne şekilde gömüldüğü bilgisi oldukça önemli detaylardır. Boşluk (yani bir oda, mezar, mahsen vb.) içine mi saklanmış, yoksa bir kap içine koyulup toprağa bu şekilde mi gömülmüş?

Aradığınız hedef bir boşluk mu, kişi gömüsü mü, toprağa serpilmiş paramı arıyorsunuz Hedefinizle ilgili ne kadar detay bilirseniz o kadar doğru ürün tespiti yapabilirsiniz.

Cihaz alırken, Dedektor Burada satış temsilcisine hedefiniz ile ilgili detaylı bilgiler vermeye çalışın.

Arama yapacağınız alanın özelliklerini, toprak yapısı ve arama yapacağınız yöntemi mutlaka anlatın. Sonuç olarak ne aradığınızı bilmeli ve ona göre cihaz seçiminizi yapmalısınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.